Переліт з авіакомпанією Turkish Airlines з Києва до острова Мае через Стамбул був приємною пригодою! Ми обрали вранішній виліт з Києва, щоб цілий день провести у Стамбулі. То був прекрасний день! Багаж ми здали аж до кінцевого пункту мандрівки і з рюкзаками на метро та на трамваї – просто з аеропорту подалися до центру Стамбула.

! 2015-05_THY_BC_03_90722
З Києва п’ять днів на тиждень летять два рейси Turkish Airlines – вранці та увечері та два рази на тиждень у п’ятницю та неділю летять аж три рейси – вранці, вдень та увечері. Пасажири, час очікування до наступного рейсу в яких становить більш як 6 годин, можуть скористатися безкоштовним туром по Стамбулу

І потонули у вирі запахів і звуків завжди привітного міста. Ми ходили вуличками старого центру, милуючись дерев’яними фасадами різнокольорових будинків, що туляться один до одного. Тут і готелі, і ресторації, і крамнички, і кафе. У цьому «іграшковому» дерев’яному королівстві нам зустрівся навіть готель мережі Best Western, який виглядав так, ніби це не Стамбул, а Кі Вест у Флориді.

! slad

Двічі попивши кави у різних кафе і один раз пообідавши біля Голубої Мечеті, ми пішли до Босфору. Бо у декого з нашої команди була мрія поплавати у босфорських водах. Босфор – окрема країна. Його води розділяють Європу і Азію, несуть свою сіль, рибу і кораблі з одного моря до іншого.

Тут повітря пахне морем, вітер куйовдить волосся, а городяни, яких на прибережному камінні просто безліч – посміхаються і радіють гостям. Це у них так і зветься «пляж», тут вони відпочивають, готують смажену рибу та овочі, спілкуються, призначають побачення, засмагають, купаються, вигулюють дітей, моляться і думають про вічне. Коли ми також ступили на велике гаряче каміння на березі Босфору, придивилися, де саме місцеві заходять у воду (каміння слизьке) і наш купальщик почав роздягатися, місцеві відпочивальники одразу ж запропонували йому свої гумові черевики, а нам – домашніх слив. Купання у Босфорі виглядає так: залазиш у воду в одному місці, а вибираєшся на берег – за двісті метрів нижче за течією, вода просто несе купальщиків уздовж берега, а вони сміються і махають руками. А потім щасливі мокрі люди повертаються берегом до своїх локацій.

Стамбул залишив найкращі враження. Неможливо не піддатися його ритму, неможливо не заходити безкінечно у крамниці і кафе. І ми, вже повертаючись через парк від Босфору до трамваю, не стримались і ще раз зайшли у відчинені двері кафе – цього разу на турецький чай і солодощі.

Нас чекав довгий нічний переліт, ноги гули, але настрій був натхненний.

В аеропорту Стамбула ми повантажились у величезний літак, зайняли свої місця. Я лише встигла дістати навушники і плед, обкластися подушками, одягнути одноразові шкарпетки і відкрити меню фільмів на індивідуальному моніторі, як раптом заснула. Та так, що мене не змогли добудитися, коли принесли вечерю. Прокинулась вранці, коли запахло кавою і капітан літака повідомив, що ми летимо над Індійським океаном, погода чудова і скоро будемо на острові Мае.
Окремо варто згадати про обслуговування та якість харчування на бортах Turkish Airlines. Їжа гаряча, якісна і смачна. Навіть в економ-класі окрім основної страви та закусок, вам дадуть йогурт та айран. Багато соків, є вино.

Крісла зручні, вибір фільмів, мультиків, ігор та музики величезний! Є теплий пледик, подушки, індивідуальні набори з усім необхідним. Далекі перельоти влаштовані так, щоб пасажири добре виспалися вночі.

turkishairlines.com

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

1 × 5 =