Леся Москаленко

Я занурююся в басейн з водою кольору міцно завареного чаю і ароматом бітуму. Вода густа, тепла, приємно огортає тіло, розслабляє.

Коли я вперше приїхала до Хайдусобосло, цей запах зразу сподобався мені. Вочевидь, він має якийсь наркотичний вплив. До запаху термальної води Хайдусобосло не просто звикаєш, від нього настає залежність.

Жартую, звісно, але цей аромат значно приємніший за запах тухлих яєць, який буває у термальної води із сірководнем.

Містечко Хайдусобосло спокійне, зовсім не помпезне, чисте, зелене. Тут зразу розслабляєшся і починаєш насолоджуватися курортною атмосферою, запахом лип навесні, ніжним сонячним промінням улітку та смаком стиглих кавунів восени!

Я в Хайдусобосло вже п’ятий раз, тепер зупинилася в тризірковому готелі “Баратшаг”. Це найвища споруда на курорті, любителі висоти матимуть дивовижний вид на місто та навколишні поля просто зі свого номера.

Ті, хто не любить висоту (як я, наприклад), можуть попросити номер нижче, під тінню великих дерев. “Баратшаг”, окрім великої кількості спа та велнес процедур, має ще одну родзинку – це єдиний тутешній готель, де ви будете харчуватися по системі Full Board, окрім сніданку та вечері матимете ще і обід.

Тож, нікуди не поспішаючи, можете присвячувати час оздоровчим процедурам та купанням в численних басейнах.

Термальних басейнів у готелі аж три: два всередині термального комплексу і один – під відкритим небом. Купа різних форсунок і масажних струменів дозволяють промасажувати себе від шиї до п’ят, причому – без черги, бо усього всім вистачає.

А якщо ви не кинетеся бігти до ресторану, щойно розпочнеться обід, а затримаєтеся на півгодинки в басейнах, то можете насолодитися всіма водними процедурами наодинці!

Я так і робила. Це так приємно, коли всі басейни належать тільки тобі! Можна поплавати у великому плавальному басейні хоч уздовж, хоч впоперек, пройтися по усіх масажних струменях термальних басейнів, посидіти в джакузі, саунах.

Оскільки готель «Баратшаг» розташувався простісінько в центрі курорту, на головній променадній вуличці, то виходити увечері на прогулянку – обов’язкова частина відпочивальної програми. Тут і численні ресторації та бари, і жива музика, і сувенірні лавки, і смачне угорське морозиво, і фокусники та музики! Тут можна повитріщатися на туристів із різних країн та випити вина чи пива. Або навіть потанцювати!

Зазвичай, семи-восьми днів в Хайдусобосло достатньо, аби забути про біль в нозі чи спині. Тіло оздоровлюється, поліпшується метаболізм, без ліків минають запальні процеси у суглобах та м’язах.

Для профілактики достатньо тричі на день по 15 хвилин сидіти у термальній воді, постояти під масажним струменями. А ось якщо ви вже маєте проблему – запалення в суглобах, травми, артрит чи артроз, або хочете швидко реабілітуватися після операції, тоді потрібно додати ще і лікувальні процедури. Їх у готелі «Баратшаг» чимало – електро та магніто терапія, масажі звичайні та підводні, барокамери, Kneip-процедури, витяжка хребта у воді та інші.

Всі вони м’яко впливають на організм, лікуючи, запускаючи процес регенерації.

Я була в Хайдусобосло навесні, влітку і восени. Кожна пора року, кожен сезон тут по своєму прекрасний. Ніжна квітуча весна, гамірне веселе літо з розвагами та засмаганням, тепла осінь з кавунами та яблуками.

Найбільше мені подобається весняний сезон. Особливо – травень і початок червня! Для лікування і оздоровлення – це чудова пора! Тож поспішіть, доки місця ще є!

Екскурсії зможете придбати вже на місці, буквально за крок від входу в «Баратшаг» розташувався маленький «пряничний» будиночок – офіс найвідомішої угорської турфірми «1000 доріг», там вас і кавою напоять, і найкращі маршрути та цікавинки запропонують!

За організацію поїздки дякуємо туркомпанії «1000 доріг» та особисто Ользі Замар
www.1000dorog.hu

Спа-готель «Баратшаг» розташувався в самому серці курорту, це найвища будівля в Хайдусобосло, тож, окрім велнес-процедур, тут гостям забезпечені ще і потрясаючі краєвиди

www.baratsag.hu

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

three + 5 =