Наталя Борисовська

У Дубай навряд чи хтось їде просто лежати на пляжі. Тобто, лежати теж можна – золотий пісок та тепла вода Перської затоки вабить, але у Дубаї стільки розваг і всякого цікавого, що пролежати на пляжі дорівнює втратити час! Сюди їдуть, поєднуючи бізнес із відпочинком та розвагами.

Дубай – центр світової торгівлі, місто із вільними економічною та офшорною зонами, саме тому шопінг такий вигідний!

Влада країни розуміє, що нафта рано чи пізно завершиться і тому до того часу держава має стати центром торгівлі, туризму, архітектурних шедеврів, рукотворних див, спортивних подій та розваг.

Розкішні готелі, розважальні комплекси, тематичні парки, шопінг-центри, аквапарки, водні атракціони, оренда авто, яхт і навіть вертольотів – у Дубаї все це є.

Штучні острови Дубаю
Штучні острови Дубаю

Наскільки тут все круто, я зрозуміла ще в аеропорту Дубаю по прильоту з Києва. Це потужний хаб, звідки можна долетіти у будь-який куточок світу!Обов’язковою процедурою проходження паспортного контролю є сканування сітківки ока та перевірка у спеціальній базі.

Як мені потім пояснили, це потрібно для контролю та убезпечення від нелегального в’їзду. Вже в аеропорту помітно, що майже всі мусульманки одягнені в чорний одяг АБАК, тканина відкриває світові лише очі жінки, а чоловіки – всі в білому вбранні – ДІШДАША.

Зустрічалися нам і працівниці аеропорту у штанях,хоча це суперечить законам Шаріату. Чоловіки – мусульмани,розмовляючи зі мною, в очі не дивилися.

Після всіх контролів ми вийшли на вулицю у розпечене повітря + 42 градуси в тіні, вода у затоці до + 35 градусів за Цельсієм. Машин на вулицях небагато. За межами міста – величезні сучасні автобани. Ніхто не метушиться і не поспішає, штрафи космічні.

У старому Дубаї – багато готелів, офісів, ринків, БуДубай – елітний масив міста. Що цікаво, вдень місцевого населення взагалі не видно. Життя тут починається увечері. Працює купа місцевих клубів та ресторанів.

Місцеве населення живе за своїми правилами. Тут не можна пити алкоголь. Придбати його можна лише у туристичних зонах, готельних барах. За появу на вулиці нетверезим або розпиття алкоголю можна сісти до в’зниці. Туристів це теж стосується.

У Дубаї проживає лише 15% корінного населення, яке є заможним і домінантним в країні, а решта 85% – заробітчани з Пакистану та Індії. Зустрічала я і українців, які там працюють. За їхніми словами, підприємливим і працьовитим Дубай дає великі можливості для росту і розвитку!

Я помітила, що в Еміратах аж ніяк не плутають українців з росіянами. На моє запитання, у чому, на їхню думку основна відмінність, місцеві відповіли “у культурі”.

 

ОАЕ. Один Rixos добре, а три – краще!

Турецький бренд Rixos Hotels стартував у 2000 році, дуже динамічно розвивається і вже є одним з лідерів світової індустрії гостинності. Якщо Rixos, значить – рівень! І тихї, хто хоч раз проводив відпустку у готелях цієї мережі, не потрібно у цьому переконувати! Ми і не будемо, просто розкажемо про три готелі мережі Rixos Hotels у ОАЕ. Всі вони – різні і кожен по своєму цікавий!

Rixos The Palm Dubai  – розкіш та релакс

Розкішний мульти-концептуальний пляжний курорт на острові Пальм Джумейра. Цей курорт однаково люблять пари, родини з дітьми та компанії друзів. Rixos The Palm Dubai  – це 231 номер із видом на Дубай та перську затоку, 11 ресторанів та барів, дитячий клуб Rixy, найкращий на острові білосніжний пляж.

«Родзинка» курорту – незвична для Дубаю система Ultra-All-Inclusive, яка дозволяє гостям з різних куточків світу отримати необмежений доступ до всіх гастрономічних, розважальних та оздоровчих заходів.

Висока оцінка та вдячні відгуки гостей допомогли курорту Rixos The Palm Dubai стати переможцем у номінації ТОП 25 готелів в ОАЕ. Голосування проводилося упродовж року на сайті TripAdvisor. І за рік курорт отримав тисячі позитивних відгуків та слів подяки! Нагорода була вручена нещодавно на церемонії Travellers ‘Choice Awards 2018 року.

Rixos Premium Dubai – пульс мегаполіса

Цей блискучий у всіх сенсах готель швидко став однією із візитівок Дубая, без нього панораму міста вже важко уявити. Розташований у самому серці міста, серед  найцікавіших пам’яток, на перетині маршрутів, готель пропонує розкішні номери, смачні вечері, вишуканість і пишноти!

Його принади – 35 поверхів із панорамними видами на найбільше у світі колесо огляду. Готель розташований близько від  The Walk, Dubai Marina Mall, Mall of the Emirates.

У готелю є власний пляж, 414 номерів та апартаментів, 9 ресторанів та барів, 10 конференц-залів, фінтес центр та спа-центр, власні бутіки. Тут зупиняються як мандрівники так і люди бізнесу, що подорожують у справах. У Rixos Premium Dubai є навіть бальна зала, де можуть одночасно перебувати 700 гостей!

Rixos Saadiyat Island – повний ексклюзив

«All-Inclusive, All-Exclusive» – такий слоган нового курорту мережі Rixos в Абу-Дабі.

Відкрився Rixos Saadiyat Island зовсім недавно – 15-го жовтня 2018 року. Курорт розташований на білих пісках острова Саадият і може похвалитися пишним дизайном у палацовому стилі часів Османської імперії. Rixos Saadiyat Island пропонує гостям 366 вишуканих номери та 12 віл із панорамним видом на Перську затоку, 10 ресторанів та барів, що представляють різні кухні. Тут є власний аквапарк, спа-центр, ультрасучасний фінтес-центр, дитячий клуб Rixy Kids Club.

Розташування курорту робить його ідеальним місцем для проведення весіль та різних святкувань. На таких урочистостях можуть бути присутніми до 1000 гостей! Саме на таку кількість розрахована і колосальна бальна зала і величезний пляж!

Не дивлячись на те, що в Rixos Saadiyat Island можна почуватися як на ідилічному острові в океані, насправді всі знамениті цікавинки поруч – Лувр Абу-Дабі, Мечеть Шейха Заїда, Ferrari World и міжнародний аеропорт Абу-Дабі.

 

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

7 + twenty =