Ukayali river, Peru
Максим Горпенюк готує вечерю на березі Укаялі

Місцеві харчуються просто. Удома вони готують тільки вечерю. Сніданок, обід, перекуси – в різних забігайлівках на вулиці. Так живуть всі, від чистильника взуття до банківського клерка.

Сніданок – булка і кава. Булка може бути типу гамбургера – зі смаженим яйцем, з ковбасою. Замість кави іноді какао. Або фруктовий компот. Вартість 2-4 соля.
Далі, години з 10 і до 16, всюди подають основну їжу. Це суп і друга страва. Суп, як правило, курячий, з макаронами, картоплею. Основна страва – м’ясо, риба, курка чи яйце + гарнір з декількох круп. Наприклад, рис + сочевиця + макарони + картопля і шматок смаженої свинини зверху. Коштує такий обід 5-6 солів.

Увечері всі харчевні зачиняються і перуанці вечеряють вдома з родиною. Готується те ж саме. Наприклад, смажена риба + варені банани. Або варена маніока + смажені яйця.

Ukayali river, Peru

Ukayali river, Peru

Ukayali river, Peru

Ukayali river, Peru

Ukayali river, Peru

Ось наше типове денне меню:

Сніданок: рис зі смаженим бананом, обід – млинці з пшеничного або кукурудзяного борошна з цукром, на вечерю – варена маніока і смажений сом, якщо вдень не полінувалися його зловити. М’ясо не їли, бо де його взяти? Худоби в селі не розводять, полюють рідко, всі або банани вирощують, або рибу ловлять. Але ми і не фанати м’яса, можемо їсти, можемо не їсти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

six + 11 =