Директор єгипетського туристичного офісу в Празі Мухамед Алі: “Ми розраховуємо на 900 тисяч українців”

Ми задоволені результатами 2017 року: спостерігається надзвичайне зацікавлення єгипетським туризмом, який буквально відроджується рік за роком, місяць за місяцем.

Щодо самого Єгипту – 2017 рік був дуже плідним для нас. Ми прийняли близько 8,3 мільйонів туристів зі всього світу, що на 53% більше, ніж у 2016 році.

Я думаю, якщо ми будемо рухатись у тому ж напрямку, то отримаємо чудові результати в 2018 році. Ми вже наблизились до рекордних чисел, яких сягали у 2010 році, коли Єгипет приймав близько 14 мільйонів туристів за рік.

На мою думку, це стає можливим завдяки покращенням в економічній та соціальній сферах, які відбулися в останні кілька років у Єгипті. Все, що відбувалось в нашій країні за ці роки, в результаті мало на меті лише покращення – і Єгипет знову починає викликати довіру і впевненість у візитерів. І це беручи до уваги той факт, що нас перестали відвідувати англійці ті росіяни, дві найприбутковіші для нас країни.

Влада Єгипту разом з міністром туризму впроваджують нову стратегію. Вона полягає в тому, аби розвивати туризм для нових, свіжих країн-відвідувачів. У нас є чудові можливості для обслуговування гостей з Азії, конкретніше – з Китаю, Японії, Індії; також зі Східної Європи

Ми задоволені співпрацею з Україною, але водночас хочемо змінити стереотип щодо того, що Єгипет – це лише пляжний курорт. Хочемо переконати українців, що до Єгипту можна і треба їздити не тільки заради моря, а й через його культурну спадщину.

Торік чимало відомих, знаменитих людей відвідало Єгипет. Ми надаємо якісні послуги і умови людям найвищого статусу, і вони це розуміють, і це впливає на інших. Слідом за такими людьми підтягуються всі інші! Вони бачать прекрасну картинку, яка налаштовує їх на почуття безпеки, якості, комфорту. Наприклад, у нас відпочивав усім відомий футболіст Ліонель Мессі.

Влада Єгипту починає все більше грошей вкладати в нові курорти – наприклад, північне узбережжя із Середземним морем славиться наразі все більш популярним Ель-Аламейном.

Перша чверть 2018 року згідно звітам туроператорів уже є надзвичайно вдалою. Ми цілком можемо розраховувати на новий рекорд цього року.

Стосовно України – в 2017 році до Єгипту завітало 800,000 українців – а це на 90% більше, ніж в 2016. Власне, зважаючи на доволі жвавий початок 2018 року, ми розраховуємо не менш як на 900,000 українців цього разу.

З нашого боку в перші два місяці року ми досягли відмітки в 88,000 українців, що відвідали нас, і це на 30% більше, ніж за такий самий проміжок часу в 2017.

І це яскраво демонструє нинішній стан Єгипту – там безпечно, там усе відновлено. І наша робота зараз лише розпочинається – вдосконалення того, що ми маємо, стабілізація цін, вироблення нових послуг і товарів для нової аудиторії, нові інвестиції в ті інфраструктури, які вже працюють, та в абсолютно нові.

Адже туризм дуже багато для нас значить!

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

3 × 4 =